Der Malerweg
Links til etaper:

Etape 1

Etape 2

Etape 3

Etape 4

Etape 5

Etape 6

Etape 7

Etape 8

Der Malerweg, Sachsen, Tyskland
2. etape, Stadt Wehlen - Hohnstein

Friske efter en hyggelig eftermiddag i Stadt Wehlen og en god nats søvn er vi klar til for alvor at komme ud at vandre. Vi glæder os også til at se Basteibrücke, som er årsagen til, at vi overhovedet har fået øje på Sächsische Schweiz.

Der Malerweg

Et af de mange vandrerute-vejviser skilte, her ved Steinerner Tisch. Der Malerweg er markeret med gul tekst og et kunstnerisk M. Nationalparken Sächsische Schweiz byder på ikke færre end 400km vandreruter, så der er mange ture at vælge imellem.

Bastei

Efter at havde gået et kort stykke langs turistvejen mod Bastei er vi heldige at opdage en afmærkning mod et udsigtspunkt. Vi bliver belønnet med denne smukke udsigt over fantastiske formationer af sandstensklipper.

Elben

Længere fremme på Bastei området får vi endnu en fantastisk udsigt, denne gang over Elben. Her Elben i sydgående retning med Luftkurort Rathen i forgrunden, Lilienstein og nogle af områdets mange klippeknolde længere væk.

Elben

Her er det Elben i nordgående retning med Stadt Wehlen og Pirna og Dresden i horisonten.

Basteibrücke

Basteibrücke.

Basteibrücke

Basteibrücke set fra Felsburg Neurathen.

Amsellsee

Efter en lang nedstigning ad mange trapper fra Bastei når man indgangen til friluftscenen Felsenbühne Rathen. Denne passeres og kort efter når man Amselsee, som ligger for foden af klippepartiet Lokomotivet. Ruten går videre ad en bred skovvej til man når Amselfall. Et lille vandfald som sammen med søen er yndede udflugtsmål. Herefter fortsætter der Malerweg ad en mindre skovsti op mod landsbyen Rathewalde. Man fortsætter gennem byen og op over en mark til man når en trafikeret asfaltvej.

Frokostudsigt

Trods trafikken bag sig er det helt oplagt at benytte det bord- og bænkesæt som en af de lokale vandreforeninger har opstillet i hjørnet af marken til at nyde sin medbragte madpakke. Stedet byder på en fantastisk udsigt over mark, skov og sandstensklipper. Den store klippeknold er Lilienstein.

Wolfschlucht

Så er det med at få trukket maven ind! Vi har lige nydt udsigten fra klippen Hockstein, som troner over Polenztal og fortsætter her ned i dalen via Wolfschlucht en smal passage mellem klipperne. Det er turens første udfordring med smalle klippepassager/klatring på metaltrapper/stiger.

2. etape: Stadt Wehlen - Hohnstein

Etapelængde: Ca. 11 km

Tidsforbrug: Ca. 4-5 timer, der er meget at se på under vejs

Indtryk: Meget afvekslende dag med fantastiske udsigter, trapper og højdemeter. Mange turister på strækningen mellem Bastei, Felsenbühne Rathen og frem mod Amsellfall.

Copyright © metweb 2006-2024