Der Malerweg
Links til etaper:

Etape 1

Etape 2

Etape 3

Etape 4

Etape 5

Etape 6

Etape 7

Etape 8

Der Malerweg, Sachsen, Tyskland
7. etape, Kurort Gohrisch - Weissig

Efter en hyggelig aften og en god nats søvn traver vi ved otte tiden afsted på den næstsidste etape af vores vandreferie på Der Malerweg.

Malerweg

Vi er kommet igennem et lille skovområde udenfor Gohrisch og er på vej ned over en mark mod udkanten af Pfaffendorf. Vi skal krydse igennem den lille by på vej mod dagens første knold Pfaffenstein. I baggrunden kan vi se dagens store attraktion: Königstein fæstningen.

Malerweg

Her er vi på vej op mod den 435 m høje Pfaffenstein. Den var mange spændende klatrevægge, huler og sprækker på vejen ned. Desværre missede vi henvisningen til udsigten mod Barbarine, så denne enkeltstående søjleklippe fik vi desværre ikke set.

Malerweg

Vel nede af Pfaffenstein går man et langt stræk gennem skov rundt om en større knold. Herefter når man udkanten af byen Königstein, hvor det går stejlt nedad gennem en smal gade mod Elben og byens centrum. Den korte tur gennem byens gader viste endnu engang de store skader som oversvømmelserne en god måned tidligere havde medført overalt. Efter et kort toilet-stop i byens turistinformation gik det atter en gang opad, opad og opad (omkring 240 højdemeter). Efter en rimelig lang og stejl opstigning nåede vi frem til hovedindgangen til fæstning Königstein - og så vrimlede det ellers med mennesker. Vi tog elevatoren op på fæstningen og gik stortset hele den godt 2 km lange vej rundt langs brystværnet. Her er udsigten mod Elbens nordlige retning.

Malerweg

Og her er udsigten mod Elbens sydlige retning. Det er byen Königstein på højre side af floden og Lilienstein midt i billedet.

Malerweg

Vel nede fra Europas største fæstning og menneskemylderet kan vi nyde et pænt blik tilbage på Königstein.

Malerweg

Efter lidt zig-zag for at passere et par landeveje gik vi gennem byen Thürmsdorf over en mark og nåede frem til et udsigtspunkt med denne flotte udsigt over Elben, Königstein og Lilienstein. Herefter fulgte Der Malerweg et mark/skov skel ovenfor Elben frem mod den lille by Weissig. Her overnattede vi på et hotel med en fantastisk beliggende udendørs restaurant med en perfekt udsigt mod Lilienstein.

7. etape: Kurort Gohrisch - Weissig

Etapelængde: Ca. 16 km + vandring på Königstein.

Tidsforbrug: Ca. 7½ time inkl. besøg på Königstein.

Indtryk: En meget varieret dag.

Copyright © metweb 2006-2024