Der Malerweg
Links til etaper:

Etape 1

Etape 2

Etape 3

Etape 4

Etape 5

Etape 6

Etape 7

Etape 8

Der Malerweg, Sachsen, Tyskland
1. etape, Pirna - Stadt Wehlen

Den første etape af Der Malerweg starter officielt ved Liebethaler Grund, men vi syntes, at det virkede forkert at skulle starte vor vandreferie med at køre 5-6km i bus til startpunktet, så vi besluttede at vandre gennem Pirna til Liebethaler Grund i byens nordlige udkant.

Am Markt Pirna

Am Markt, det centrale torv i Pirna, blev derfor startpunkt for vor vandring på Der Malerweg.

Elben Pirna

Flot beliggende over Pirna ligger Sonnenstein, hvorfra man har en fantastisk udsigt over Elben, Pirna og det nærliggende Dresden. Sonnenstein har dog også en uhyggelig og mørk plads i historien. I perioden 1940-42 omdannede nazisterne det tidligere psykiatriske hospital til et udryddelsessted. Her anvendtes for første gang de aflivningsmetoder, der efterfølgede blev rullet ud i stor skala til brug for Die Endlösung. På kun godt halvandet år blev ca. 15.000 mennesker gasset ihjel på Sonnenstein.

Wesenitz

Der Malerweg umiddelbart efter startpunktet ved Liebethaler Grund. Ruten følger det første stykke den lille flod Wesenitz.

Richard Wagner mindesmærke

Efter kort tid passeres et monstrum af et mindesmærke. Mindesmærket er rejst for Richard Wagner og hans opera Lohengrin. Mindesmærket skulle angiveligt være verdens største Richard Wagner mindesmærke. Ved Wagners fødder sidder fem kvindelige figurer, som skal symbolisere fem elementer i hans musik.

Ikke langt efter Wagner mindesmærket, stiger man op til landsbyen Mühlsdorf og går over mark og skovkant mod Förstebrücke. Her finder man dagens eneste udfordring; en stejl nedstigning af en skrænt. Herefter går det videre over mark, et kryds gennem landsbyen Lohmen, langs skovkant og ned gennem dejlig grøn skov til næste seværdighed Uttewalder Felsentor.

Uttewalder Felsentor

Uttewalder Felsentor er en smal passage mellem tre store klippeblokke, smukt dekoreret med grønne bregner og grønt mos. Herefter fortsætter turen med ubesværet vandring gennem skov til man når udkanten af byen Stadt Wehlen.

Stadt Wehlen

Stadt Wehlen ligger smukt for foden af Elbsandstensbjergene samt Elben. Byen ligger umiddelbart udenfor nationalparken Sächsische Schweiz. På billedet ser Stadt Wehlen smuk og romantisk ud, men reelt var store dele af byen ødelagt grundet højvande og oversvømmelser af Elben den 6. juni 2013, kun en måned før vort besøg i byen. Overalt var der, - som i alle andre byer langs Elben, tydelige vandskader og tegn på det brune slam som havde stået højt i byens gader. Store affaldscontainere, luftaffugtere, presenninger, intermistiske butikker, mobile internet stationer og mobile banker prægede de små byer langs Elben.

1. etape: Liebethaler Grund (Pirna) - Stadt Wehlen

Etapelængde: Ca. 12 km (+ evt. tilslutning)

Tidsforbrug: Ca. 4 timer

Indtryk: Ubesværet vandring - så er vi igang.

Copyright © metweb 2006-2024