Der Malerweg
Links til etaper:

Etape 1

Etape 2

Etape 3

Etape 4

Etape 5

Etape 6

Etape 7

Etape 8

Der Malerweg, Sachsen, Tyskland
4. etape, Ostrau - Lichtenhainer Wasserfall

Temperaturen er faldet mærkbart og himlen ser lumsk ud, men vi glæder os til at komme afsted, vi skal nemlig ud på den første af tre Malerweg etaper, som er betegnet som 'svær'.

Schrammsteine

Selv i gråvejr udgør Falkenstein og Schrammsteine et fantastisk syn. Vi skal op at nyde udsigten fra Schrammsteine!

Schrammsteine

Vi har gået ad en skovsti langs foden af Schrammsteine og krydser her igennem en smal passage om på den anden side af klipperne. Kortet tjekkes for hvad der venter forude efter passagen af Schrammtorwächter.

Schrammsteine

Så er der direkte opstigning mod Schrammsteinaussicht.

Schrammsteine

Vel oppe ad diverse stiger og trapper kan vi nyde denne flotte udsigt over Elben og sandstensklipperne fra Schrammsteinaussicht (417m).

Schrammsteine

På kortet er denne strækning angivet som Gratweg. Vi gik ad smalle passager op og ned over diverse klippetoppe med lodret udstigning til begge sider dog mestendels sikret af rækværk.

Schrammsteine

Her et kig ned ad en af trapperne, som førte os ned fra Schrammsteine igen. Et fantastisk vue over mod Affensteine, som venter os længere fremme.

Affensteine

Her passerer jeg et stykke med mange trærødder, herefter følger et langt lige stræk gennem skov.

Affensteine

Endnu en fantastisk udsigt. Vi er på Schrammsteinweg halvvejs mellem Schrammsteine og Affensteine.

Affensteine

Vi har været en tur op og ned ad Affensteine og længe gået på en bred skovvej nedenfor klipperne. Mod slutningen fik vi dette flotte syn af Blossstock, som er den yderste af Affensteine klipperne. Herefter gik det mod Kirnitzschtal, hvor ruten fulgte asfaltvej og sporvognspor frem mod Lichtenhainer Wasserfall, som var dagens mål for os. Vel fremme efter en superafvekslende dag belønnede vi os selv med te/kaffe og kage på den gamle restauration. Sidst på eftermiddagen tog vi sporvognen ind til Bad Schandau for at proviantere og spise aftensmad. Det anbefales at proviantere i Bad Schandau, som sammen med Königstein er de eneste byer, hvor der er en reel indkøbsmulighed.

4. etape, Ostrau - Lichtenhainer Wasserfall

Etapelængde: Ca. 16 km

Tidsforbrug: Ca. 5 timer

Indtryk: Turens absolut mest afvekslende og udforderende etape såvidt.
Flotte udsigter og masser af op- og nedstigninger på både trapper og stiger.
Spændende.

Copyright © metweb 2006-2024